Övrigt


 18/5-23 Växtförsäljning  


Säfflebygdens Trädgårdssällskap har haft växtförsäljning utanför Silvénska villan.


Det var andra året i rad som medlemmar i föreningen fick möjlighet att sälja sina egna växter och man hade samtidigt också ett lotteri med fina vinster.

Efter en kylig morgon värmde solen från en klarblå himmel och på eftermiddagen fick besökarna lyssna till Anna Käll som bjöd på vackra toner från sin flöjt.


Det kom många besökare och de flesta fick med sig någon eller några växter med sig hem. Det var en mycket trevlig och gemytlig dag där både besökare och försäljare var nöjda med dagen.


I föreningen vill man att detta ska bli en tradition och därför räknar man med att återkomma nästa år.


 23/11-22 Gör din egna granrisbock 


Vi var drygt 20 personer som anmält oss till att göra granrisbockar den 23 november på Säfflekullen hos Kerstin och Yakup´s i deras stora maskinhall. 

Det var flera som inte hade egna stommar så Yakup, Kurt och Stig gjorde stommar på 

löpande band och fick till 15 styck i rask takt och dagen innan vi skulle börja ”klä” dom hämtade de granris så det skulle räcka till alla, och det var några till som hade ris med sig 

 och det var bra för det går åt mer än man tror. 

Onsdag den 23 nov på eftermiddagen träffades vi vid 16-tiden. Vår lärare var Barbro Lennartsson och det arbetades för fullt. Alla var på gång och var fantastiskt duktiga. Alla bjöds på glögg, korv och bröd samt kaffe/te och kaka. 

En mycket trevlig eftermiddag/kväll och tack Yakup och Kerstin för att vi fick vara i eran fina maskinhall. 

Resultatet av alla dessa ”påklädda” granrisbockar ser ni i galleriet. 


 26/5 Växtförsäljning Silvenska villan 


Torsdagen den 26 maj, Kristi Himmelsfärdsdag, hade Säfflebygdens trädgårdssällskap en växtmarknad på Silvenska Villan. Det var medlemmar i föreningen som fritt fick sälja egna växter och vi hade också bjudit in några etablerade försäljare.

Det blev 9 försäljare som kom och vi hade också ett fint lotteri.

Vädret var dock inte på vår sida denna dag, men två av försäljarna trotsade detta och hade sin försäljning ute, resten var inne på Silvenska.

Eftersom det regnade och vi inte haft växtmarknad på Silvenska på ca 10 år så hade vi inte så stora förhoppningar på dagen. Men där fick vi tji! Det kom många besökare och vi hade en jättetrevlig dag. Försäljarna blev bjudna på kaffe och fralla så de skulle orka med allt.

När dagen var slut var alla nöjda med försäljning och hur dagen utformat sig. En trevlig dag som vi ska jobba för att ha varje år.

Tack alla som var med och gjorde dagen möjlig.